Pakolaiset ja maahanmuutto puhuttivat Siilinjärvellä

Olen parhaillaan Keskustan Pohjois-Savon piirin kokouksessa. Hyvin ja ammattimaisesti järjestetty kokous, joka alkoi vaalipaneelilla. Paikalla Siilinjärvellä oli lisäkseni Europarlamenttiin pyrkivä Elsi Katainen. Tolkun ehdokas hänkin.

Paneelissa pääsimme molemmat esittelemään omia teemojamme ja osaamistamme. Niinpä esittelin laajasti puolustusjärjestelmäämme liittyviä asioita sekä EU:n rajaturvallisuutta, joka on huonosti hoidettu monissa eteläisissä jäsenvaltioissa. Niinpä rajat eivät ole aina pitäneet kuten huomasimme vuosien 2014-2016 pakolaiskriisin aikana.

Kriisin aikana tuli myös selvästi esiin kuinka kädetön unioni oli pakolaisvirtojen kontrolloinnissa. Reiteillä olleet valtiot keskittyivät lähinnä siirtämään pakolaisia eteenpäin seuraavaan maahan. Näin teki myös länsinaapurimme Ruotsi, joka ohjasi Suomeen 30.000 Lähi-Idän pakolaista. Totesin, että mikäli tätä asiaa ei saada kuntoon, voi se pitkässä juoksussa repiä koko unionin hajalle.

Taustalla ilmastonmuutos ja länsimaiden sotapolitiikka

Paljon käsiteltiin myös kriisin taustoja. USA ja muutamat muut länsimaat ovat sotineet Lähi-idässä kohta kaksi vuosikymmentä ja sen johdosta monien alueen maiden valtiorakenteet eivät enää kunnolla toimi tai niitä ei ole. Niinpä ihmiset pakenevat näistä maista tai niiden kautta Eurooppaan.

Taustalla on myös ilmastonmuutos, joka esim. Syyriassa on yksi sisällissodan taustasyistä.  Koska alueella sataa entistä vähemmän, ei maata voi enää osassa maata viljellä. Niinpä syyrialaiset ovat sankoin joukoin muuttaneet kaupunkeihin, joissa he elävät vailla toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Niinpä erilaiset kansankiihottajat saavat heitä helposti taakseen.

Vahvasti ilmastonmuutos näkyy myös Afrikassa, jossa lisäksi ongelmana on voimakas väestönkasvu. Jatkuvasti kasvavalla määrällä afrikkalaisia ei ole muuta toivoa paremmasta tulevaisuudesta kuin yrittää päästä Eurooppaan. Niinpä kasvava joukko afrikkalaisia yrittää tulla vuosittain unionin alueelle keinoja kaihtamatta. Heitä on vaikea tästä syyttää, sillä kukapa ei haluaisi itselleen ja lapsilleen parempaa tulevaisuutta.

Tarvitsemme hallittua maahanmuuttoa

Totesin keskustelussa myös, että Suomi tarvitsee lisää työvoimaa eikä minusta ihmisen etnisellä taustalla, uskonnolla tai ihonvärillä ole mitään väliä. Kaikenlaiset ihmiset ovat tervetulleita Suomeen ja heitä tulee kohdella kunnolla. itse olen kihloissa japanilaistataustaisen naisen kanssa.

Mutta on myös niin, että täällä on elettävä suomalaisten lakien ja tapojen mukaisesti. Ja suotavaa olisi myös, että ainakin tietyn siirtymäajan jälkeen asianomainen henkilö myös elättäisi itsensä ja omat lapsensa omalla työllään. Vaikka mediasta ja somesta saa tällä hetkellä helposti aivan toisenlaisen kuvan tästä, uskon valtaosan maahanmuuttajista hyväksyvän ja allekirjoittavan nämä reunaehdot. Ainakin ne hyväksyvät, jotka itse tunnen.

Huomenna jatkan kampanjointia Keski-Suomessa. Keskustan puoluesihteeri Riitta Pirkkalaisen kanssa olen tavattavissa klo 11.00 Äänekoskella ja klo 13.00 Jyväskylässä. Sunnuntaina ohjelmassa on Pietarsaari ja Seinäjoki. 

OlliNyberg
Keskusta Vantaa
Ehdolla aluevaaleissa

60-luvun alussa syntynyt valtiotieteen maisteri, joka aikanaan rantautui Turun sosiaalikeskuksen ja YK:n Golanin rauhanturvaoperaation kautta pääkaupunkiseudulle. Toimin pitkään Reserviläisliiton toiminnanjohtaja ja tein paljon yhteistyötä puolustus- ja muun hallinnon sekä Eduskunnan kanssa. Nyttemmin opiskelijana HYRIA:ssa tähtäimenä Isännöinnin Ammattitutkinto ja lopputyöura isännöintialan tehtävissä.

Tällä hetkellä olen valtioneuvoston nimeämän Maanpuolustustiedotuksen Suunnittelukunnan (MTS) hallituksen varajäsen, Keskustan ulko- ja turvallisuuspoliittisen työryhmän jäsen sekä mukana Keskustan toiminnassa Vantaan kunnallisjärjestössä sekä Tikkurilan osastossa. Ehdolla myös aluevaaleissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu