OlliNyberg

Pakolaiset ja maahanmuutto puhuttivat Siilinjärvellä

Olen parhaillaan Keskustan Pohjois-Savon piirin kokouksessa. Hyvin ja ammattimaisesti järjestetty kokous, joka alkoi vaalipaneelilla. Paikalla Siilinjärvellä oli lisäkseni Europarlamenttiin pyrkivä Elsi Katainen. Tolkun ehdokas hänkin.

Paneelissa pääsimme molemmat esittelemään omia teemojamme ja osaamistamme. Niinpä esittelin laajasti puolustusjärjestelmäämme liittyviä asioita sekä EU:n rajaturvallisuutta, joka on huonosti hoidettu monissa eteläisissä jäsenvaltioissa. Niinpä rajat eivät ole aina pitäneet kuten huomasimme vuosien 2014-2016 pakolaiskriisin aikana.

Kriisin aikana tuli myös selvästi esiin kuinka kädetön unioni oli pakolaisvirtojen kontrolloinnissa. Reiteillä olleet valtiot keskittyivät lähinnä siirtämään pakolaisia eteenpäin seuraavaan maahan. Näin teki myös länsinaapurimme Ruotsi, joka ohjasi Suomeen 30.000 Lähi-Idän pakolaista. Totesin, että mikäli tätä asiaa ei saada kuntoon, voi se pitkässä juoksussa repiä koko unionin hajalle.

Taustalla ilmastonmuutos ja länsimaiden sotapolitiikka

Paljon käsiteltiin myös kriisin taustoja. USA ja muutamat muut länsimaat ovat sotineet Lähi-idässä kohta kaksi vuosikymmentä ja sen johdosta monien alueen maiden valtiorakenteet eivät enää kunnolla toimi tai niitä ei ole. Niinpä ihmiset pakenevat näistä maista tai niiden kautta Eurooppaan.

Taustalla on myös ilmastonmuutos, joka esim. Syyriassa on yksi sisällissodan taustasyistä.  Koska alueella sataa entistä vähemmän, ei maata voi enää osassa maata viljellä. Niinpä syyrialaiset ovat sankoin joukoin muuttaneet kaupunkeihin, joissa he elävät vailla toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Niinpä erilaiset kansankiihottajat saavat heitä helposti taakseen.

Vahvasti ilmastonmuutos näkyy myös Afrikassa, jossa lisäksi ongelmana on voimakas väestönkasvu. Jatkuvasti kasvavalla määrällä afrikkalaisia ei ole muuta toivoa paremmasta tulevaisuudesta kuin yrittää päästä Eurooppaan. Niinpä kasvava joukko afrikkalaisia yrittää tulla vuosittain unionin alueelle keinoja kaihtamatta. Heitä on vaikea tästä syyttää, sillä kukapa ei haluaisi itselleen ja lapsilleen parempaa tulevaisuutta.

Tarvitsemme hallittua maahanmuuttoa

Totesin keskustelussa myös, että Suomi tarvitsee lisää työvoimaa eikä minusta ihmisen etnisellä taustalla, uskonnolla tai ihonvärillä ole mitään väliä. Kaikenlaiset ihmiset ovat tervetulleita Suomeen ja heitä tulee kohdella kunnolla. itse olen kihloissa japanilaistataustaisen naisen kanssa.

Mutta on myös niin, että täällä on elettävä suomalaisten lakien ja tapojen mukaisesti. Ja suotavaa olisi myös, että ainakin tietyn siirtymäajan jälkeen asianomainen henkilö myös elättäisi itsensä ja omat lapsensa omalla työllään. Vaikka mediasta ja somesta saa tällä hetkellä helposti aivan toisenlaisen kuvan tästä, uskon valtaosan maahanmuuttajista hyväksyvän ja allekirjoittavan nämä reunaehdot. Ainakin ne hyväksyvät, jotka itse tunnen.

Huomenna jatkan kampanjointia Keski-Suomessa. Keskustan puoluesihteeri Riitta Pirkkalaisen kanssa olen tavattavissa klo 11.00 Äänekoskella ja klo 13.00 Jyväskylässä. Sunnuntaina ohjelmassa on Pietarsaari ja Seinäjoki. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"..että ainakin tietyn siirtymäajan jälkeen asianomainen henkilö myös elättäisi itsensä ja omat lapsensa omalla työllään."

Kuinka tämä toteutetaan käytännössä?

Käyttäjän OlliNyberg kuva
Olli Nyberg

Monet maahanmuuttajataustaiset ihmiset hämmästelevät suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää, jossa erilaisia tukia tulee hautaan saakka eikä ole pakko mennä töihin jos ei halua. Usein heiltä tulee ajatuksena, että sosiaaliturvan tulisi olla määräaikainen ainakin tänne muuttaneiden henkilöiden osalta. Voisi tietysti olla hyvä myös kantasuomalaisten osalta, jotta saataisiin myös peräkammarinpojat ja -tytöt töihin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Voisi tietysti olla hyvä myös kantasuomalaisten osalta, jotta saataisiin myös peräkammarinpojat ja -tytöt töihin."

Tällä tavalla sitä mamujen avulla nakerretaan jo kantasuomalaistenkin sosiaaliturvaa...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Keskustassa sitä vain halutaan uusia tehottomia/haitallisia "aktiivimalleja". Jatkakaa tuolla linjalla ja kannatuksenne puolittunee nykyisestäkin.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Ilmastonmuutoslässytys mainitsematta väestönkasvua "pakolaisuuden" taustalla kertoo puhujan epärehellisyydestä tai suuresta tyhmyydestä tai tietämättömyydestä. Vaikka ilmasto olisi Syyriassa täydellinen nyt, menneisyydessä ja ikuisesti tulevaisuudessa, ihmisiä joka tapauksessa oli purkautumassa muualle väestöräjähdyksestä. Paine kävi liian suureksi 2010 ja 2011 ja Syyrian väkiluku alkoi laskea. Sitä ei kukaan osannut ennustaa.

Valitettavasti suoraan ei voi linkkiä antaa tilastoihin, mutta tässä on www:n historian yksi tärkeimmistä osoitteista: https://population.un.org/wpp/

Medium variant on ainoa, josta saa nykyversiossa lukuja esiin. Siihen ei kannata luottaa, vaan katsoa vain toteutuneita lukuja. Taulukkolaskentaohjelmalla saa muut variantit.

"...sen johdosta monien alueen maiden valtiorakenteet eivät enää kunnolla toimi tai niitä ei ole."

Tämä nyt on aivan paskaa. Afrikassa, Amerikoissa ja monin paikoin Aasiaa ei olisi mitään valtiorakenteita ilman eurooppalaisia. Eurooppalaiset tukevat monin tavoin "capacity building"ia, rakenteiden ja hyvän hallinnon luomista ja antavat apua, neuvoja ja tukea. Suoraa rahaakin monen valtion budjettiin eurooppalaisten selkänahasta.

Väestönkasvu ei ole todellakaan vain Afrikan ongelma. Esim. Turkin valtakunnan (Osmanien valtakunta) entisillä alueilla väestönkasvu on ollut myös maailman huippua, itse nyky-Turkin alueella paljon hitaampaa. Silti vertaa esim. Saksan väestö 1914 vs. Turkin (Anatolian) väestö 1914. Kymmenen vuotta sitten Saksassa syntyi enää puolet siitä lapsimäärästä, joka Turkissa syntyi samana aikana. (Ja Saksan luvuissa moni syntynyt on itse asiassa myös turkkilainen!) (Turkissa kurdialueita lukuun ottamatta nykyään KHL on alle uusiutumistason, Erdoğan raivoaa turkkilaisille, että kaikilla pitäisi olla vähintään 2 tyttöä ja 2 poikaa kuten hänellä itsellään)

Frontexin 10 000 "rajavartijaa" on helvetin huono asia, koska silloin on noin monta ihmistä lisää, jolle voi sanoa hakevansa turvapaikkaa. Nämä EU:n "rajavalvojat" siis vain helpottavat pääsyä sisään. Jos raja olisi fyysisesti vaikea ylittää (tai alittaa), eikä olisi rajavartijoita, silloin ei päästäisi sisälle. Rajavartija ei saa estää maahanpääsyä, jos maahanpyrkijä väittää olevansa vaarassa ja pyytää kansainvälistä suojelua.

"itse olen kihloissa japanilaistataustaisen naisen kanssa"

Tällaista maahanmuuttoa tuskin juuri kukaan suomalainen mies vastustaa, vaikka olisi kuinka "rasisti" ja "natsi". Vihervasemmisto kylläkin. Suomi voisi vaikka automaattisesti myöntää maailman kaikille japanilaisille, korealaisille ja kiinalaisille alle 40-vuotiaille naisille ja tytöille pysyvän oleskelu(myös maleskelu-)luvan.

"Ilmastopakolaiset" tuntuvat koostuvan kuitenkin pelkästään nuorista miehistä. UNHCR:n mukaan Turkissa 70 prosenttia pakolaisista on naisia ja lapsia, Oulussa ei näy mitään muita kuin nuoria miehiä.

Irakin väestönkasvusta:

http://rikukivela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250506-...

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Banniahan on tulossa, mutta vaikka kaikki sen ymmärtävät, niin sanoa ei saa sitä, että Afrikan ja Lähi-Idän väestöräjähdys jatkuu, vaikka sieltä kuinka paljon hyvänsä lähetetään länsimaihin nuoria ylijäämämiehiä. Typerys, joka ei metodia tajua.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Mediassa kerrottiin että Tanskan sosiaalidemokraatit ovat nostaneet kannatustaan liputtamalla avoimesti tiukan maahanmuuttolainsäädännön puolesta. Suomen keskustan kannattaisi ottaa tiukka maahanmuuttopolitiikka perussuomalaisilta ja katso, kannatus alkaa nousta. Pitää myös karsia semmoiset öökintöllit, mitä Sipilä on suustaan maahanmuutosta päästellyt.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mutta kysymys kuuluu: onko Tanskan Harjoittamalla politiikalla ollut mitään vaikutusta, siis sellaista kun sillä on luvattu olevan.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Sitä jää miettimään, kirjoittaako blogaaja tarkoituksella väärää tietoa, vai onko hän vain tietämätön asioista?

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

YK:n väestönäkymät antaa Syyrian väestöksi 3,413 miljoonaa vuodelle 1950.

2011 Syyrian väestö oli noin 23 miljoonaa.

"In 2017, the head of the Syrian Commission for Family Affairs, Mohammad Akram al-Qash, said that the Syrian population was 28 million, of which, 21 million were living in Syria and that 7 million were refugees."

Lähteenä tämä: https://www.enabbaladi.net/archives/191247#ixzz5Lw...

Vuodelle 1937 löytyy luku 2 368 000 asukasta. (Demographic Developments and Population Policies in Baʻthist Syria, Onn. Winkler, page 184, 1998.)

Tämä sivu (http://looklex.com/e.o/syria.demographics.htm) väittää, että 1910 Syyrian väkiluku oli vielä alle 0,9 miljoonaa. Mitään lähteitä tai perusteita ei esitetä, en luottaisi tuohon sivustoon.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

"Tarvitsemme hallittua maahanmuuttoa

Totesin keskustelussa myös, että Suomi tarvitsee lisää työvoimaa eikä minusta ihmisen etnisellä taustalla, uskonnolla tai ihonvärillä ole mitään väliä. Kaikenlaiset ihmiset ovat tervetulleita Suomeen ja heitä tulee kohdella kunnolla. itse olen kihloissa japanilaistataustaisen naisen kanssa."

Voiko hullummin enää kirjoittaa. Ensin vaatii, että maahanmuuton pitää olla hallittua ja sitten on toivottamassa kaikenlaiset ihmiset Suomeen. Mitä muuta hallittua on ollut eduskunnan enemmistön siunaamassa sosiaaliturvaperusteisessa maahanmuutossa kuin Kelan asiakaskunnan hallittu monikulttuuristuminen.

Tilastollisesti on osoitettu, että tulijoiden taustalla on mitä suuremmassa määrin ollut merkitystä oli sitten kysymys rikos- tai työllisyystilastoista. Ensimmäinen asia hallitun maahanmuuton osalta on tunnustaa, ettei ole sama ketä Suomeen muuttaa ja toimia sen mukaisesti.

Toinen asia mihin pitäisi kiinnittää huomiota on, ettei osuutta suomalaisten kansallisvarallisuuteen eli Suomen kansalaisuutta tai pysyvää asumisoikeutta maassamme saa helposti. Jos tänne tullut ei elä normien mukaisesti tai tee töitä, niin oleskeluoikeus päättyisi nykyistä helpommin. Nykyinen käytäntö, jolla erilaisilla "humaaneilla" perusteilla on Suomeen saanut jäädä ei ole ollut suomalaisten etujen mukainen - paitsi niiden kovaa ääntä pitävien, jotka tästä elätettävien joukon paapomisesta rahan keräävät. Edes rikollisten poistaminen ei tunnu onnistuvan.

Kirjoittajan mukaan tulijat olisivat jotenkin sitoutuneita työllistymään. Enpä ole kuullut esimerkiksi tänne tulleiden matalasti työllistyneiden väestöryhmien kuten somaleiden tilastollisesti merkittävässä (lue ei juuri kukaan) määrin muuttaneen pois, kun työllistyminen ei ole onnistunut. Eikä ole vaadittukaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Taustalla on tolkuton väestönkasvu ja Keskustan Sipilän hölmöily oman talonsa vuokravapaudesta.

Kyllä niitä tulijota riittää jatkossakin. Irakin ja Afganistanin väestö kasvaa 2 miljoonalla vuosittain ilman näiden maiden elinkelpoisuutta.

Siilinjärven Tarinahrju on täynnänsä irakilaisia ja afganistanilaisia nuoria miehiä, mutta ei juurikaan naisia.

Nämäkö sitten muka ovat turvapaikanhakijoita ?

Missä ovat Syyrian sotaa paenneet naiset lapsineen ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset