OlliNyberg

Valehtelemalla vaalivoittoon?

Olen keskiviikosta saakka ollut vaalikiertueella. Skodan matkamittariin on kertynyt lähes 2.000 kilometriä kun olen vieraillut Rantasalmella, Lappeenrannassa, Siilinjärvellä, Äänekoskella, Seinäjoella, Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Seinäjoella. Eilen tulin kotiin klo 22.00 ja tätä kirjoitettaessa on meneillään huoltotauko Vantaalla.

Olen jutellut viime päivinä paljon keskusta-aktiivien kanssa. Monet kertovat perussuomalaisesta vaalikampanjasta, joka on käynnissä eri puolilla maata. Sitä eivät hoida normaaliin tapaan paikalliset puolueaktiivit vaan moottoripyöräjengiläisiltä näyttävät miehet kiertävät nyt paikkakunnalta toiselle ja levittävät kovaan ääneen propagandaa. Toimitaan vähän kuin jalkapallohuligaanit Euroopassa, jotka kiertävät maasta toiseen riehumassa otteluissa.

Osa Keskustan naispuolisista vaalityöntekijöistä ja muista aktiiveista tuntuu pelkäävän MC Perussuomalaisten liivijengiä. Ymmärrän tämän hyvin. Keskustan olisikin nyt hyvä heittää jääkiekkotermein sanottuna vähän järeämpää pakkikalustoa kaukaloon. Poikittaista mailaa pitää alkaa antaa takaisin tai häviämme tämän ottelun. 

Puolueen johdolta toivon vahvempaa asettumista kenttätyöntekijöidemme tueksi ja turvaksi. Heitä ei saa jättää yksin. Vaalikampailun etulinjassa tarvitaan nyt sotilastermein ilmaistuna tulitukea ja reservienkin käyttöä kannattaa harkita. Vaaleihin on aikaa alle viikko ja ratkaisutaistelut käydään lähipäivinä. Myös kenraalien olisi hyvä näyttäytyä välillä juoksuhaudoissa.

Negatiivista vaalikampanjointia

MC Perussuomalaiset ei esittele kampanjassaan ja tilaisuuksissaan niinkään omia tavoitteitaan vaan keskittyy haukkumaan muita. Tämä toimintamalli on kopioitu Yhdysvalloista. Siellähän toisten ehdokkaiden haukkuminen ja panettelu on ollut jo pitkään normaali osa vaalikampanjointia. Nyt tämä toimintatapa on valitettavasti tuotu myös Suomeen.

MC Perussuomalaisten panettelun kohteena on nyt erityisesti Keskusta, jonka väitetään pettäneen maaseudun ja maanviljelijät. Todellisuudessahan asia on juuri päinvastoin. Unioniin aikanaan liityttäessä mahdollisuus tukea maanviljelyä oli Keskustalle kynnyskysymys ja puolue kääntyi jäsenyyden kannalle vasta kun tähän saatiin hyväksyttävä ratkaisu. Sittemmin Keskusta on johdonmukaisesti vastustanut esityksiä leikata maatalouden tukemiseen käytettävää EU-rahoitusta, jonka osuus unionin vuosibudjetista on lähes puolet. Suomalainen maatalous on olemassa tämän tuen johdosta.

Perussuomalaisten esittämä malli, jossa tuki hoidettaisiin kokonaan kansallisesti ei ole EU:ssa mahdollinen. Siihen voidaan siirtyä vain, jos Suomi eroaa EU:sta. Tätä MC Perussuomalaiset ei kuitenkaan esitä, koska tutkimusten mukaan vain pieni osa suomalaisista kannattaa unionista eroamista. 

MC Perussuomalaiset toimii näin, koska se on populistinen puolue. Sen strategiana on kertoa ihmisille, mitä he kulloinkin haluavat kuulla. Ja sanoma vaihtuu sen mukaan, keitä kulloinkin on kuulijoina. Näin populismi aina toimii. Ihmisille valehdellaan ja heitä nuoleskellaan. Ollaan aina samaa mieltä viimeisen puhujan kanssa.

Faktapohjaista tavoiteohjelmaa ei populisteilla yleensä ole. Eikä ole tälläkään kertaa. MC Perussuomalaiset kävi kääntymässä hallitusneuvottelussa mutta pelkän vaaliretoriikan voimalla ei kuitenkaan hallitukseen ollut asiaa. Ehkä vastuu kantaminen ei oikeasti kiinnostanutkaan vaan enemmän tavoiteltiin neuvottelusta saatavaa mediajulkisuutta ja vaalinostetta.

Toistaiseksi MC Perussuomalaisten mediastrategia on toiminut hyvin ja näkyvyyttä erilaisissa medioissa on saatu paljon. Yhdysvalloissa laajassa käytössä olevan faktantarkistuksen soisi leviävän myös Suomeen. Nyt MC Perussuomalaisten valheet toistetaan mediassa useimmiten sellaisenaan.

Mistä rahat tulevat?

MC Perussuomalaiset on käyttänyt kampanjassaan silmiinpistävän paljon maksullista mainontaa. Minulta on vaalikentillä kysytty, mistä rahat tähän on saatu ja epäilty, että rahoitus tulee Tehtaankadulta.  En osaa ottaa asiaan kantaa mutta tässä olisi nyt vähintäänkin tutkivan journalismin paikka.

Populismi on pahimmillaan kuolettavan tappavaa. Myös Adolf Hitler nousi aikaan valtaa vaaleilla. Hän kertoi saksalaisille asioita, joita he tuolloin halusivat kuulla. Valta saatiin suomeksi sanottuna valehtelemalla.

Hitlerin apuna oli propagandamestariksikin kuvattu Josef Göbbels, jonka mukaan valheesta muodostuu totuus, kun sitä toistetaan tarpeeksi usein. MC Perussuomalaiset toimii parhaillaan tämän mukaisesti. Ajatellaan, että kun suomalaisille valehdellaan tarpeeksi usein ja kovaäänisesti, alkavat ihmiset lopulta uskoa näihin valheisiin. 

MC Perussuomalaiset on populistinen puolue. Sillä ei ole moraalia, periaatteita eikä muita tavoitteita, kuin saada paljon ääniä. Asioiden hoitaminen ei tätä liivijengiä oikeasti kiinnosta. MC Perussuomalaiset valehtelee aina ja kaikista asioista. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Näin sitä pitää. Ei haukuta kilpailijoita, vaan tuodaan omaa esille.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kun suoltaa paskaa, niin mukaan voisi linkittää edes vessapaperia.

Nyt kirjoitukselle ei ilmene minkäänlaista muuta lähdettä kuin rektaali.

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

Sananvapauden nimissä toivon, ettei kirjoitusta missään tapauksessa poisteta - siitä ei tosin liene pelkoakaan.

Kirjoitus on sillä tavalla looginen, että se kuvaa kirjoittajansa pyrkimykset tarkalleen otsikkonsa mukaisesti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Hyvä, että joku kertoo suoraan kuinka asiat ovat.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ja vielä niin, että Korkman ymmärsi.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Olin yhteydessä Mikko Kärnään jo kolme vuotta sitten messengerillä .

Kerroin hänelle kun faces ja netis mustamaalaus kampanjat keskustaa kohti jauhaa netis . Jotta laittakaa nyt edes vähän hanttiin ..

Valheesta tulee tosi jossei kohde puolustaudu . Rakennuksellakin rähjäävä vähätöinen juoppo pärjää monesti hyvin kun kieroilee ja jyrää tunnolliset nössöt .

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Missähän ne Keskustan kunnolliset ja tunnolliset nössöt oikein ovat luuranneet, kun en ole pitkän elämäni aikana vielä sellaiseen törmännyt. Sen sijaan ahneisiin, muista piittaamattomiin ja valheellisia lupauksia suoltaviin kylläkin tavan takaa.

Keskustalaisista voisi melkein kysyä samaa kuin asianajaista: Mistä tietää, milloin Kepuli puhuu "luonnollista lannoitetta"? Silloin, kun se avaa suunsa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No nyt oli valtiotieteen maisterilta ja kepun ehdokkaalta rautaista kivapuhetta. Noin sivistynyttä älyn virtaa harvemmin lukee. Lisää tuollaista. Kepu alkaa olla epätoivoisempi kuin luulinkaan.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

"MC Perussuomalaiset on käyttänyt kampanjassaan silmiinpistävän paljon maksullista mainontaa. Minulta on vaalikentillä kysytty, mistä rahat tähän on saatu ja epäilty, että rahoitus tulee Tehtaankadulta. "

Herra Nybergin valikoiva tai toimimaton muisti unohtaa persujen nousun ihan oikeaksi puolueeksi muutama aika sitten ja sen tuomat puoluetuet. Keskustallakin on ollut tällaisia puolueen toimintaan ohjattuja valtionvaroja, mutta mainonnan sijaan käyttivätkin ne nähtävästi puoluejohtajien iloksi asuntomarkkinoilla.

Reserviläisenä toivon, että toiminnanjohtaja Nyberg ei jatka minkäänlaista vihjailua muiden puolueiden epämääräisestä rahoituksesta, ellei tästä ole jonkinnäköistä selvää todistetta. Asia saa tietysti selkeän käänteen mikäli jotain hämäryyksiä löytyy.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onpas keskustalla ja sen ehdokkaalla kovanpuoleinen hätä käsillä. Oikeinko puolueen puheenjohtaja Sipilän kanssa olet samalla aaltopituudella noissa nimittelyissä ja ilman perusteluja esittämissäsi väitteissä?

Lähetän tämän blogikirjoituksen tiedoksi keskustan arvopohjasta Sipilälle!

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Voit samalla linkittää blogin myös reserviläisliitolle. Varmistuu samalla, ettei tämä RUKkiin kelpaamaton reservin vääpeli saa toteen märkää unelmaansa luutnantin arvosta.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Tottakai tuos kirjoituksessa Nyberg "vääristää" totuutta . Mutta mitä välii niinhän muutkin tekee .
Koska sananvapaus :)

Käykää kattoo vaikka Tynkkysen youtube videoita . Joissain niissä esim maalaillaan mielikuvaa kuinka kokoomus ja keskustalaiset suorastaan ovat olleet mukana itse esim Oulun lapsiraiskaus jengeissä .

Jos muutkin vääristää todellisuutta niin mitä välii jos keskustalainen blogistikin vääristää ??

Eikö se ole oikeuden mukaista hänellekin :) ..?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Numero 32 ja lupa vittuilla ei siinä mitään jos moinen tyyli miellyttää mutta lopun ruplasalkku ja Aatu läpät ovat sen verran hurjia ettei edes pahimmat puheenvuorot trollit moisiin sivalluksiin aina yllä. Eli varmaan tämä on karusellikamaa ?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Piraattien Janne Paalijärvi oli oikeassa antaessaan ohjeita:

http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276185-ohjeet...

Näin sitä nykyään toimitaan eikä kukaan ole vielä oppinut, että noin toimimalla ei pidä tehdä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Minunkin mieleeni nousi kysymys, että paljonkohan persut tästä kirjoituksesta maksoi. Kyllä tämä nimittäin heille joitakin ääniä tuo ja nimenomaan sieltä keskustasta.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

60-luvulla syntynyt kirjoittaja..pelleilee, jee Putinin yön sudethan siellä persujen mainoksia jakelee ja emäntiä pelottelee:))

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

"Perussuomalaisten esittämä malli, jossa tuki hoidettaisiin kokonaan kansallisesti ei ole EU:ssa mahdollinen. Siihen voidaan siirtyä vain, jos Suomi eroaa EU:sta. Tätä MC Perussuomalaiset ei kuitenkaan esitä, koska tutkimusten mukaan vain pieni osa suomalaisista kannattaa unionista eroamista."

Tutkimukset menevät miten menevät, ja tällaisten korostaminen viittaa jo kannatuksen keinoin ylläpidettävään kannatukseen, tai tilanteeseen, jossa kannatus on kannatusta kannatukselle.

Kannatuksen korostaminen, yksinomaisen vallan näyttönä, mitätöi tietyn kannanilmaisutavat, mitä äänestyksiin voidaan liittää. Äänestys menee kohden pseudovalintoja, eli on olemassa vaalit, joissa oikestaan ei voi tapahtua päätöksiä mistään linjaan jo-kuulumattomasta, tai sitä linjavahvistamisen ulkopuolelle jäävästä.

Asia on tietysti yleinen kaikille. Mitä merkitsee, on oma teemansa.

Se on hyvä, että Halla-Ahon selontekoon tulii kontekstia lisää. Jos maataloustukijärjestelmän käsittää kuten aiemmin kerrottu, niin nostettua epäkohtaa on vaikea sivuuttaa.

Mitä taas tulee EUn hyödyllisyyteen, eri kansoja, ja sen ryhmiä ajatellen, asiaa voi hyvin käsitellä, ja luontevaa onkin, jos ajatellaan, että tehdään jotain EUta koskevaa, vaikka näin vaalien yhteydessä.

Halla-Ahon voi nähdä olevan tietyn kansanryhmän asialla, oikein perustein. Maatalous kokee ongelmaa, kuten hän kertoo, vaalikampanjassa, joka siis on kritiikkiä keskustaa kohtaan.

Mitä EU merkitsee muille kansanryhmille, on taas oma juttunsa.

Kun EUn talousliiton merkitystä korostetaan, ja se halutaan nähdä vaihtoehtoja vailla olevaksi, niin Halla-Ahon nostama seikka on tosiaan erittelevämpää, eikä EUta ajatella yhtänä möykkynä, että on vaikka talouden kannalta must, ilman vaihtoehtoa. Konreettinen seikka, tiettyä ihmisryhmää koskien kertoo, että asian voi kokea toisin.

Miten kattavaa sitten on miinus-kokijuus, suomalaisia koskien, niin asianmukainen juttu, avattavaksi, ei suljettavaksi. Sulkemispaine vaihtoehtopuntarointia ajatellen, ei viittaa ihan seesteiseen asiankäyntiin. Tätä voi minusta hyvin odottaa, tässäkin yhteydessä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Vihapuhetta suomen eu-hallituksen malliin joka lietsoo vihaa PS puolueen kannattajiin ja poliitikoihin.Kun suomalaiset tuomitaan sakkoihin tai linnaan mielipiteistä ,saavat eräät tahot kirjoitella mitä sylki suuhun tuo.

Eikö tässä nyt täyty se eu-kolhoosin ylläpitäjien mainostaman sensuuripellepolitiikan-yksi tuotos eli vihapuherasismipolitiikan yksi mallikappale.

Olisi muuten tutkittavaa suomen oikeudenmukaisella ja tasa-arvoisella oikeuslaitoksella siitä,mitä puhetta -kirjoitusta ovatkaan kokoomuksen mainostama heikompi aines-sekä keskustan roskasakki jota mediansa auliisti julkaisee,eikä missään vaadita näitä tuomiolle.Sama koskee vihreiden ulostuloja jossa nimitteli suomalaisia insestin harrastajiksi ja sisäsiittoiseksi siellä maaseudulla...

Hallituksen levittämä kuva mediassa työttömistä suomen kansalaisista eli malliin :moniongelmaiset juopot,jota keskustan hra husu ennen sdp:hen loikkaamistaan tehosti vielä:suomalaiset miehet ovat juoppoja naistensa ja lastensa hakkaajia,nurkkiin kuseksijoita.."Keskustan arvot ja mallit,niinkö?Kuten suomen lastensuojelukin huostabisneksineen?

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Ihan tavallinen asetelma, odotusarvoisen tahon, ja tuntemattomamman kohtaamisessa. Voiko tällaisesta odottaa jotain muuta? Voi olla mahdoton juttu.

Jos tuo on totta, niin paree kunnioittaa sitä, missä oikeasti mennnään, paraikaa. Jos tilanne vaihtuu, voi lähteä odottamaan jotain muuta.

Vaikka olisi tavoitteellisesti oikeassa, voi realistisesti olla niin väärässä, että todellisuudenmukaisuus mennä siitä kohden poikki, jossa ei saa katkosta tulla hetkeksikään.

Välittömyyden käytännöt poikkevat siitä, mikä on pitemmin sopeutumisaikaa pitävä. Yleensä pakkorakotilanteissa on katastrofien ainekset, joten jos tämä on tullut jäädäkseen, liittyy siihen yleisesti se, mitä ääriolosuhteisiin kuuluu. Se on taas realiteetti, asiaankuuluva juttu.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Vihdoinkin löytyy muitakin jotka ovat huomanneet persujen vedätyksen.

Turha on enää naljailla brexitille kun sorrutaan itse samaan tyhmyyteen.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Vedätys voi tosiaan vaikuttaa, mutta jos sitä ei ole sen erityisemmin kuin yleensäkään, niin väärä tietokin voi vaikuttaa kielteisesti.

Tässä tarvittaisiin enemmän perusteita, tai muuten mennään millä mennään.

Ehkä päätösperusteiden vankkuudesta saa jotain tolkkua, kun katselee erilaisia huudahtelu-puheenvuoroja. Jos asiaa ei ilmene, on touhun käsittely pimeää, jolloin mikä vain voi olla totta, tai vähemmän, ja merkittävyydet miten vain.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Olipa persoonallinen ja selvä ulostulo.

Keskustan kannattajien ei kannata äänestää keskustalaista 5 vuoden vankeuteen Brysseliin vaan pitää tarvittavat kyvyt Suomessa.

Ihan piruuttain voisi äänestää jotain inhokkia sinne vankilaan, vaikka Laura Huhtasaarta numerolla 146 tai kuuluisaa sahuria Hakkaraista. Samalla saisi katsella mitä viihdettä Brysseliin saadaan kun Brysselin tapoihin hiotumattomat timantit tekevät ulostuloja. Huhtasaaren kielitaidosta ja retoriikasta on jo saatu näytteitä.

Ja ihan oikein, ei niitä maaseudun asioita Brysselissä ajeta vaan Suomessa omalla maatalouspolitiikalla, kuten tähänkin asti. Eu on vain luonut puitteet, joita on vaikea pienellä 1,2% äänivallalla Suomelle muutella olosuhteiden takia. Kasvuolosuhteet on muutenkin paremmat maataloudelle muualla ja se hiipuu ja ihmiset muuttaa kaupunkeihin. Vanhenevalla kansalla on helpompi elää kaupungeissa kerrostaloissa ja joukkoliikenne on mahdollista. Siksi Keskustakin ajaa ihmiset kaupungin keskustaan ihan hyväsydämisesti, lempeästi maksuilla ohjaamalla.

Hyvät keskustalaiset kannattaa pitää täällä jatkamassa samalla tavalla. Valtionvelkaaakaan ei tarvitse ottaa niin paljon jos uusi hallituskin jatkaa yhteiskunnan omaisuuden myyntiä ja vuokrataan takaisin. Vaikka rautateitä, tiestöä, valtion firmoja. Yksityisautokin ja korkea elintaso on pahasta ilmastolle. Berner ja Sipilä ja SDP on ajanut tätä samaa linjaa menestyksellä. Perintöveron korotuskin on SDPn ja Keskustan mielestä hyvin perustelua ansiottomasta edusta. VR jäi myymättä, mutta Altia ja Neste meni. Viina ja diesel on pahasta, monille syntiä. Tulevilla 1-2 mrd lisäveroilla saadaan hillittyä kansalaisten turhaa kulutusta, liikkumista ja ilmastonpilaamista.

On kyllä totta, että nykyaikana tuntuu Suomea kurittavan ja rosvoavan itselleen uskolliset pukujengit. Niillä on usein populistinen sanoma ilman faktoja ja ajavat usein rahaa ja valtaa itselleen. Se on oikea ongelma.

Itse uskon, että vaaleissa pärjäisi uudella tavalla. Puhuisi totta ja suoraan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tapasin Ollin tuossa iltapäivällä. Kysäisin häneltä, olivatko tunnelmat todella tuollaiset. Kuulemma olivat.
Toisaalta en ihmettele. Sen verran, mitä eduskuntavaalien aikaan olin Vantaalla teltoilla, ainoat meitä kohtaan epämiellyttävästi ja häiritsevästi käyttäytyneet olivat perussuomalaisten kannattajia.
Ilmeisesti perussuomalaiset kokevat keskustan päävastustajakseen.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Perussuomalaisten kampanjavalinta ei vakuuta. Vaikka väitetty asia Keskustan osalta menisi kuten he ajattelevat, niin onpahan tapa ajaa asioita.

Ehkä tämä on sitten tätä, jolloin selkenee se, mitä politiikasta on usein kerrottu. Vaikea kyllä kuvitella, että rohmuamiseen voisi liittyä muunlaista.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"panettelun kohteena on nyt erityisesti Keskusta, jonka väitetään pettäneen maaseudun ja maanviljelijät."

Vanha totuus pätee näköjään edelleen:
"Kepu pettää aina!"

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Hui kamala hirviää pelottavaa
Boogie man IS coming
Enter Sandman soi taustalla

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ehkä reserviläisliiton toiminnanjohtaja on pitkästynyt työpaikkaansa ja kaipaa vaihtelua...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset